Belépés
Túró-barack felfújt
... vaníliás cukor
7,5 dkg étkezési keményítő
1 nagy konzerv sárgabarack vagy őszi
4 dkg mandulaforgács
2 evőkanál vaj


Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót villával áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A margarint simára keverjük a tojássárg...
Gasztronómia
... citrom
50 g liszt
1 g egész fahéj
5-6 szem szegfűszeg
Ízlés szerint kristálycukor, só
Barack likőr az ízesítéshez

Az érett sárgabarackokat alaposan megmossuk, majd pár percre forró vízbe tesszük, hogy könnyen el tudjuk távolítani a héját. Tegyünk félre két-három darab egész barackot a tálalásig.

A meghámozott és kimagozott barackokat ...
Forró napokra
... szélére

Bólé: 40 dkg málna, 20 dkg áfonya, 8 evőkanál narancslikőr, 4 evőkanál málnaszirup, 1,5 liter száraz pezsgő vagy szénsavas ásványvíz, jégkocka

Az epret és a ribizlit megmossuk, megtisztítjuk, a cukorral összeturmixoljuk. Felöntjük a grépfrút vagy narancslével, és belekeverjük a jégkockákat. A poharak száját belemártjuk a citromlébe, majd a cukorba, be...
Ünnepi hangulat
... citrus-mécsesek
Egyszerűen, gyorsan elkészíthetők az illatos citrusgyümölcsök héjából készített mécsestartók.
Nem kell hozzá mást tennünk, csak az elfogyasztani kívánt gyümölcsöt megmossuk, ezután héjából ügyesen kiszabadítjuk, (óvatosan, hogy a gyümölcs ne sérüljön, értékes leve ne folyjon ki), körben félbevágjuk a héjat, és lefeszegetjük a gyümölcsről, ha kell kiskanál...
Pulykasteak
... Tabasco-mártás



A pulykamell filét 4 egyforma szeletre vágjuk, fél centi vastagra kiverjük, széleit és inait bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A sárgabarackot alaposan megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A kétféle ecetet a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral fölforraljuk, majd a gyümölcsöt belerakjuk. Kis lángon 10 percig főzzük.

Ha kész, megsóz...
Rizses kuglóf (sütés nélkül)
... szószhoz:

2 dl natúr joghurt,
1 ek. édesítőpor,
1/2 tk. őrölt fahéj

Elkészítés:

Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk.
A rizst megmossuk, a tejjel, egy csipet sóval, a citromhéjjal, 4 ek. édesítővel és a barackokkal feltesszük főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük.
A zselatint elkeve...
Aki így szereti....
... alkohollal


Gyöngyöző baracktea

Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 1 zöldcitrom leve, 3 dkg cukor, 3 cl vodka, fél liter barackos jeges tea, fél liter száraz pezsgő
Megmossuk a barackot. Levágjunk belőle négy szeletet, a többit meghámozzuk és nagy...
sütik
... Hozzávalók: 600gr krumpli, 10gr élesztő, 100ml tej,350gr liszt 2 db tojás, 30gr só 250gr reszelt sajt (többféle),köménymag a díszítéshez

Elkészítés: A krumplit megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük , megtisztítjuk a héjától és melegen áttörjük, majd félretesszük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt 2 ek. lisztet keverünk hozzá és megkelesztjük. Ma...
rizskelyhek
... leöblített rizst, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve puhára főzzük (20perc). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Végül kiemeljük belőle a vaníliarudat és a citromhéjat. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. 80gramm kristálycukrot aranybarnára pirítunk, felöntjük borral és 2 evőkanál citromlével. Beletesszük a barackot, megszórjuk fűszerekkel és élénk tűzön 2-3 percig főzzük....
rizskelyhek
... leöblített rizst, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve puhára főzzük (20perc). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Végül kiemeljük belőle a vaníliarudat és a citromhéjat. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. 80gramm kristálycukrot aranybarnára pirítunk, felöntjük borral és 2 evőkanál citromlével. Beletesszük a barackot, megszórjuk fűszerekkel és élénk tűzön 2-3 percig főzzük....
Gyors gyümölcsös receptek
... fahéj
egy teáskanál őrölt paprika

bors

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200° C-ra. Leöblítjük a csirkét, szárazra töröljük és nyolcfelé vágjuk. Forró vízzel megmossuk a narancsot, félbevágjuk és felszeleteljük. Lecsipkedjük a rozmaringágról a leveleket és nagyobb darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk....
Főzzünk jót
... 5 dkg vaj.Elkészítése:

Elkészítés:

A lisztet sóval és langyos vízzel, olajjal és ecettel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forró vízben 3 percig előfőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk és kinyomkodjuk. A zsemléhez adjuk a darált húst, az apróra vágott spenótot, a vörösha...
Gyümölcsös sült liba
... dió
1 teáskanál méz
2 húsleveskocka
2 evőkanál ételsűrítő

Előkészítés:

A libát megtisztítjuk, a zsírosabb részeket levágjuk róla. Kívül-belül megmossuk, és bedörzsöljük ételízesítővel. A répát meghámozzuk, megmossuk. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát a répával együtt kis kockákra vágjuk. Az aszalt barackot felaprítjuk. A zs...
A sárga gyümölcs
... sárga húsú sárgadinnye (30 dkg), 1 citrom, 4 friss mentabóbita, 2 dl tokaji aszú, 8 evőkanál dinnyevodka

Előkészítés:
A görögdinnye héját megtörölgetjük, a sárgadinnyéket megmossuk, félbevágjuk, magjaikat kanállal kivájjuk. A citromot forró vízben alaposan megsikáljuk, szárazra törölgetjük. A mentát leöblítjük, lerázzuk róla a vizet.
Elkészítés:
Karalábé...
Levesek
... éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalonnát egy nagy lábasba tesszük és ráöntünk 2 liter vizet. Addig főzzük, amíg fel nem forr.
Közben megmossuk a póréhagymát (ha szükséges leszedjük róla a fonnyadt zöldet), és 1 cm vastag karikákra vágjuk.
Megpucoljuk a zellergumót és kb. 2 cm-es kockákra daraboljuk.
Lekaparjuk a répa hé...
Italok
Italok

Õszibarack-ivólé
Hozzávalók: őszibarack, 1 kg őszibarackpéphez 2 kg cukor, 1 l víz,
2 teáskanál citromsav
Érett őszibarackból készítjük. Az érett gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyiben fedő alatt puhára tudjuk párolni. A megfőtt barackot turmixoljuk és megmérjük. A ba...
Fuszerek/Arab/
... hús

Hozzávalók: 20 dkg rizs, 50 dkg csirke vagy birkahús, 1/2 kávéskanál sáfrány, 1/2 teáskanál petrezselyemzöld, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj, só-bors, ízlés szerint.

A rizst megmossuk, leszúrjuk. Két dekagrammnyi vajat felforrósítunk, rátesszük a rizst és kb. 3-4 percig kavargatjuk rajta.

Ezután forró vizet öntünk rá, kb. kétszer annyit, mint a rizs...
Arab etelek
... 2 fej vöröshagyma, 2 ek. étolaj, a kacsa szíve, mája, 6 dkg darált mandula, 6 dkg mazsola (előző este beáztatva), 5 dkg rizs, 2 ek. petrezselyemzöld

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, kívül-belül enyhén besózzuk, borsozzuk.

Néhány órán át sóval, citromlével ízesített joghurtban marinírozzuk, majd a joghurtból kivéve lecsöpögtetjük.

E...
Muffin
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?...
Sertéshúsos ételek
... petrezselyemzöld, a forma kikenéséhez margarin
Elkészítés: A makarónit bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és négyfelé vágjuk. Torzsáját ék alakban kimetsszük, a kelleveleket csíkokra vágjuk.
A vajat vagy margarint lábosban felolvasztjuk, beletesszük a kelt, sóval, borssal és r...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Állítólag Ádám, sárga gyümölcs, citromot alaposan, túrót villával, tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény, margarint simára, érett sárgabarackokat, ribizlit megmossuk, cukorral összeturmixoljuk, grépfrút vagy, poharak száját, illatos citrusgyümölcsök, elfogyasztani kívánt, pulykamell filét, sárgabarackot alaposan, kétféle ecetet, cukorral fölforraljuk, gyümölcsöt belerakjuk, aszalt barackot, rizst megmossuk, csipet sóval, barackokkal feltesszük, zselatint elkeve, többit meghámozzuk, krumplit megmossuk, sárgabarackot megmossuk, teáskanál őrölt, sütőt 200°, lisztet sóval, spenótot megtisztítjuk, vöröshagymát apróra, zsemlét beáztatjuk, zsemléhez adjuk, darált húst, apróra vágott, libát megtisztítjuk, zsírosabb részeket, répát meghámozzuk, körtét meghámozzuk, répával együtt, görögdinnye héját, sárgadinnyéket megmossuk, citromot forró, mentát leöblítjük, füstölt szalonnát, nagy lábasba, fonnyadt zöldet, érett gyümölcsöket, kacsa szíve, kacsát megtisztítjuk, joghurtból kivéve, ádámcsutka megnevezés,
© 2013 TVN.HU Kft.